Yüzmek Vücudunuza Yapabileceğiniz En İyi Şeylerden Biri

12-06-2019 00:10
Yüzmek Vücudunuza Yapabileceğiniz En İyi Şeylerden Biri
 Peki bu sporun faydalarını biliyor musunuz? Yüzmek vücudunuza yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri.  

1.Sizi daha kuvvetli yapar 
Yüzmek kaslarınızın inşası üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Suda egzersiz yapmak kara kökenli egzersizlere göre kaslarınıza  %14 daha fazla direnç kazandırır. (Veri Bucknell Universitesi) suda hareket yapmak tüm vücudunuzu güçlendirir. Yüzmek tüm vücut egzersizidir, bütün kaslarınızı çalıştırır: Sırt, omuzlar, bacaklar, kollar, karın. Ayrıca Yüzme sporu yapılırken, eklemler ve bağlar herhangi bir spora göre daha az zorlanmaktadır. Bu sebeple suda yapılan egzersizlerde sakatlanma ve yaralanma oranı karadaki egzersizlere oranla %90 daha azdır. Bu sebeple kaslarında, eklemlerinde ya da iskelet sistemlerinde herhangi bir rahatsızlığı olanlara doktorlar tarafından önerilen tek spor yüzmedir. 
2.Kilo kontrolü sağlar 
Herkes fit olmak ve fit kalmak ister aynı zamanda en kısa zaman aralığında en çok kaloriyi yakmak ister. Yüzmek buna en iyi çözüm. Yarım saatte en az 360 kalori yakmanızı sağlar. Tabi ki bu sizin vücudunuza, hızınıza kulaçlarınıza bağlıdır, ancak 360 kaloride oldukça iyi bir sonuç. Eğer kilo vermek istiyorsanız sizin için en iyi çalışma yüzmek olabilir. artık etrafımızdaki spor salonlarında antrenman havuzları mevcut, yaz ve kış ara vermeden bu sporu yapabilirsiniz. 
3.Kan basıncını ve kolesterol seviyesini düşürür 
Düzenli yüzme antrenmanları yapan kişilerde koroner kalp hastalıklarına daha az rastlanmakta ve bu bireylerin kalp krizi geçirme olasılıkları düşmektedir. Ayrıca kalp ve beyin damarlarının tıkanmasına yol açan bir takım maddelerin azalmasına da yardımcı olmaktadır.
4.Sağlıklı bebekler 
Hamileliğinden önce ve hamileliği sırasında yüzme egzersizi yapan kadınlarda ölü ve erken doğum yapma oranı dikkat çekecek şekilde düşüktür.
5.Modunuzu yükseltir
Yüzmenin sinir sistemine ve insan psikolojisine faydaları saymakla bitmez. Suya girdiğimizde hissettiğimiz rahatlama duygusu egzersiz sonrasında salgılanan endorfin hormonu ile birleşince yaşayacağınız psikolojik ve sinirsel rahatlama size başka bir egzersizin veremeyeceği hissiyatı yaşatır. 
6.Ömrünüzü uzatır 
 Peki bu sporun faydalarını biliyor musunuz? Yüzmek vücudunuza yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri.  
Yüzmek biyolojik yaşınızı 10 ila 20 yıl arasında geriye çekebilir. California üniversitesinde yapılan araştırmalara göre yüzücüler diğer insanlara göre %50 daha düşük oranda orta yaş ölüm oranına sahiptir. 
 
Bilge Doğru
İthalat, İhracat ve Satınalmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.