KAR ODASI ve FAYDALARI

12-06-2019 00:39
KAR ODASI ve FAYDALARI

Kar odası; kabin haline getirilmiş özel tasarım ve malzeme içeren iki kademeli odanın, elektronik kumanda paneli ile kumanda edilen teknik aksamın ve yüksek basınçlı jetlerin bir araya getirilmesiyle oluşan bir sistem. Bu sistem ile kimyasal ve katkı maddesi içermeyen, doğal kara özdeş yapay bir kar yağışı elde ediliyor. Sıcaklık ise -2◦C ile -10◦C arasında oluyor. İstediğiniz iyi bir kar odası ise, mekanın ısı izolasyonu, jetlerin konumları ve teknik altyapı gibi birçok etkeni mekanın tasarımına göre hesaplamanız gerekiyor.

Spa merkezlerinde görebileceğimiz, eşsiz ve yeni bir ürün olan kar odaları sağlık açısından oldukça yararlı. Sauna, buhar banyosu, hamam gibi sıcak uygulamalardan sonra kan dolaşımını düzenlemek adına girilen bu özel odalar, şok havuzu veya şok kovasının ani tepkisine karşın yumuşak ve yavaş bir yol. Hijyen açısından da tercih sebebi. Bu odaların kullanım süresi kısa olup kişinin tercihine göre 3 ile 5 dakika arasında değişiyor.

Kar odalarında soğutma şekli bir anda olmadığı için kalbe ve dolaşım sistemine büyük yararları var. Ayrıca bağışıklık sisteminizin de güçlenmesini sağladığı gibi cildinizi canlandıracak, vücudunuz da zinde kalacak. Vücudu serinletme esnasında kar çeşmesinden veya kar odasından alınan karla önce kollara, sonra bacaklara daha sonra da vücudun geri kalanına soğuk uygulanır. Tabi başka bir aktivite olarak kar topu yapıp, eğlenebilirsiniz de.

Kar odasının, kar çeşmesinden farkı ise; kar odasında tüm oda karla kaplıyken, kar çeşmesinde buz parçaları kar haznesine dökülür. Kar çeşmesi tavana veya duvara monte edilebilir. Duvarda bulunan özel bir nozul, üretilen buzun alt kısımda bulunan çanak içerisine toplanmasını sağlar. Bu çanak cam, seramik, mozaik ya da taş olarak tasarlanabilir. Ayrıca kar çeşmesi bir kabin içerisinde değildir; dolayısıyla soğuk havaya duyarlı, soğuğu sevmeyen ve tansiyon, kalp gibi çeşitli rahatsızlıklara sahip kişiler için de kullanılması önerilen bir sistemdir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.