Jakuzi Ve Faydaları

12-06-2019 00:36
Jakuzi Ve Faydaları

Yorucu geçen bir günün sonunda bir an önce evimize gelip rahatlamak en büyük ihtiyacımız haline gelir. Ancak akşam yemeği, çocukların ev ödevlerine yardım etmek gibi işler sonunda kendinize ayırmaya niyetlendiğiniz bir vakit için çok yorgun hale gelir ve o sevdiğiniz işi de yarına ertelemek zorunda kalırsınız. Bunun nedeni de yardım edilecek ve yapılacak işler listesindeki son kişinin kendimiz olmasıdır. Peki sizin kendinize yapacağınız bir yardıma bile haliniz ve enerjiniz kalmadıysa, başkalarına nasıl yardım etmeyi planlıyorsunuz? Ve bu ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi tekrardan kazanmak için yeterli zamanınız veya paranız var mı? Kendinizi rahatlatmak için gideceğiniz bir hamam veya spa merkezinin bu yoğunlukta size çok uzak kaldığınızı biliyoruz ve bu durumda en iyi alternatifin spa hissini evinize getirmenin olduğunu belirtebiliriz. Jakuzi ve faydaları sağmakla bitmez, gelin bu faydalara hep birlikte bakalım.

Jakuzi terapisi

Çoğu kişi güne keyifli bir başlangıç yapmak ve kendilerini hazır hissetmek amacıyla sabahları ılık bir duş almayı tercih ederler. Ya da ofiste iş yoğunluğundan bunaldığınız bir anda çareyi yüzünüze biraz su vurmakta bulursunuz. Bu işlem sadece temizlik için değil, sağlığınızı yerine getirmek için de faydalıdır. İşte günümüz jakuzilerinin temeli de hidroterapi geleneğinden gelen tazyikli suların vücuda temasıyla dolaşımı etkilemesi ve bizi kendimize getirmesi prensibi üzerine kurulmuştur.

Yunan fizikçilerin ve Romalı insanların kullandığı bu sistem ile suyun sağlık üzerindeki fiziksel faydası anlaşılmıştır. Bugün de bu sistemler sık kullanılmakla beraber doktorlar sıcak banyo, sauna, jakuzi gibi mekanlardan bilinçli bir şekilde yararlanmanın fiziksel ve ruhsal sağlığımıza olan olumlu etkisini ve bazı rahatsızlıklarda direkt tedavi aracı olmalarını anlatırlar. jakuzinin yardımcı olduğu temel yararları verecek olursak :

-Yorgunluğumuzu giderir, kasılmaları ve tutulmaları önler, endorfin hormonunun salgılanmasını sağlayarak stresimizi azaltır, zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur, esnekliğimizi artırır, yaşlanma etkilerini yavaşlatır, metabolizmayı hızlandırarak vücudumuzu sıkılaştırır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.