Havuz kimyasalının önemi konusunda bilincin artması gerek

12-06-2019 00:57
Havuz kimyasalının önemi konusunda bilincin artması gerek

Superkim olarak arıtma kimyasalları alanında önemli atılımlar yapmış bir firmasınız. Arıtma kimyasallarında gerçekleştirdiğiniz faaliyetlerinizi biraz özetleyebilir misiniz?

Firmamızın kuruluş amacı zaten arıtma kimyasalları üzerineydi. O yıllarda Türkiye’de arıtma sektörü yeterince gelişmemişti. Nitekim fabrikalar yoktu, çevre bilinci de yeterli değildi. Biz sektöre girdiğimizde ülkeyi dolaşırken çok az sayıdafabrikada arıtmaya rastlıyorduk. Yavaş yavaş çevre bilincini oluşturduktan sonra devletin yaptırımlarıyla da birlikte atıklarınzorunlu arıtılması konusunda fabrikalar tesis yapmaya başladı. Biz de hem ürünleri hem de müşteri portföyünü geliştirdik. Şu anda da belirli bir satış düzeyine ulaşmış firmalardan biriyiz. Fabrikaların arıtmayaçok dahafazla önem vermesi gerekiyor.

Yüzme havuzu kimyasalları içerisinde kendini kanıtlamış bir firma olarak iş birliği yaptığınız konut projelerinden bahsedebilir misiniz?

Arıtma kimyasallarından sonra havuz kimyasallarına girdik. Havuz kimyasalları, Türkiye’de tekelleşmiş ve belli firmaların elindeydi. Sektörde kalite, lojistik fiyat fazlalığıgibi birtakım sorunlar yaşanıyordu. Biz bu sorunlara cevaben bir şeyler yapmaya çalıştık ve sorunları aştık. Toptancı olarak projelerimiz oldu. Firmaların ülke genelinde depolarını oluşturduk. Bütün havuz ekipmanlarını,havuz kimyasallarını, sauna, jakuzi ve Türk hamamı, hazır havuzlar şeklinde geliştirdik. Şu an ülke genelinde büyük projelere çözüm sunuyoruz. 600 bayimiz bulunuyor. Bayilerimizin yaptığı projelere dahil oluyoruz.

Havuz kimyasallarında Ar-Ge çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

Havuz kimyasalları konusunda belli standartta ürünler olduğu gibi çok kötü ürünler de bulunuyordu. Türkiye’de düşük kaliteli ürünlerin aşılması gerekiliyordu. Bu büyük oranda başarıldı. Havuz kimyasallarında bizim için en önemli şey kalitedir. Ardından da sürekliliği sağlamak amaçtır. Türkiye’nin en büyük satış yapan havuz kimyasalı firmasıyız. Tüm ülkeye ürün satıyoruz. Sektörde kanserojen içeren yanlış ürünlerisatan firmalar bulunuyor. Bunlar insan sağlığıyla oynuyor. Ayrıca havuzlarda klor kullanılıyor. Klor yerine birçok malzeme getirilmeye çalışıldı;ancak klordan daha iyi bir sistem henüz bulunamadı. Ultraviyole ve tuz kullanımı yeterli sonuç vermedi.

Arıtma ve havuz kimyasallarında talep dağılımını nasıl buluyorsunuz?

Taleplerin farklı olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Havuz kullanım alanlarında nitekim"ucuz ürün mü yoksa kaliteli ürün mü tercih edersiniz” diye sorulduğunda çoğu kullanıcıdan "ucuz ürün” cevabını alıyoruz. Özellikle arıtma ve havuzda en iyi malzemeyi almıyorlar. Konut ve sitelerde her şey çok güzel; ancak havuza çok masraf yapılmak istenmiyor. Bu ülkede çok tercih ediliyoruz; ama yeterince denetim yapılıyor mu bilemiyoruz. Kaliteye dikkat edilmediği için sonuç da alamıyoruz işle ilgili…Havuz kimyasalının önemi konusunda bilincin kesinlikle artması gerek.

Polielektrolit sizin için çok önemli. Bu alandaki çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

Polielektrolitin önemi suyun öneminden geliyor. O yüzden suyu ne kadar iyi kullanabilirsek bizim için de o kadar iyi oluyor. Firmamızın Kore’de bir çözüm ortağı var. Kendilerinin ciddi bir ürün portföyü bulunuyor. Başka bir tedarikçiyle çalışmayı şu an için uygun bulmuyoruz, bize yeterli geliyor. Ar-Ge olarak kendileri tüm sektörler için ürün üretiyor. Biz onların satışını yapıyoruz. Ama suyun önemi için bu malzemenin satışı çok önemlidir. Sektör olarak farklı çalışmalarımız var.

Arıtma ve havuz kimyasallarında kullanımda hangisi daha ağır basıyor?

Havuz kimyasallarında büyük bir açık vardı. Bu açık farklı yerlere geldi. Özellikle büyük projelere ve tesislere ürünlerimiz gidiyor. Özellikle Gençlik Spor Müdürlüğü havuzlarında bizim ürünlerimiz kullanılıyor. Tüm ülkede bizim ürünlerimiz tercih ediliyor.

Spor tesisleri işletmesinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tesis işletiminde insan ön plana çıkıyor. Ne yazık ki sitelerde çocuklar boğuluyor veya boğulma tehlikesi atlatıyor. Büyük yüzme havuzlarında güvenlik en önemli konudur. Öyle önemli yerlerde o kadar kötü ürünler kullanılıyor ki bunlar çok büyük zarar verecek derecede... Bunun zararı bir gün ortaya çıkacak; ancak sorumluları bulunmayacak.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.