Denetimden korkmayacağız, uygunsuz gördüğümüz ürünleri şikayet edeceğiz. Ama nasıl ?

12-06-2019 00:17
Denetimden korkmayacağız, uygunsuz gördüğümüz ürünleri şikayet edeceğiz. Ama nasıl ?
Çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari güvenlik koşullarını sağlaması gerekmektedir. 
 
Güvenli ürün, normal koşullarda tüketiciler için risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçü de risk taşıyan üründür. Piyasaya arz edilen ürünlerin güvenli olması üreticisinin, yetkili temsilcisinin ve/veya ithalatçının sorunluluğundadır. Bu sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin denetimini ise kamu kuruluşları gerek ithalat aşamasında, gerek üretim aşamasında gerekirse de piyasaya arzından sonra yapar. 
Kamu kuruluşları etiket, işaret, ambalaj ve belge kontrolü ile gerektiğinde teste başvurmak sureti ile piyasaya gözetimi ve denetimi gerçekleştirmektedir. 
Yapılan denetim sonucunda güvensizliği tespit edilen ürünlerle ilgili olarak piyasaya arzın yasaklanması, piyasaya arz edilmiş ürünlerin toplanması, ürüne ilişkin güvensizliğin üretici tarafından giderilememesi durumunda taşıdığı riske göre ürünün kısmen ya da tamamen bertaraf edilmesine yönelik gerekli tedbirler alınır.
Havuzunuzda kullandığınız tüm ekipmanlar ve ayrıca her türlü çöktürücü, topaklayıcı, ph düşürücü yükseltici, sıvı ph düşürücü, hidroklorik asit, filtre yüzey temizleyiciler; 
T.C. Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 
Tüketicinin Korunması Ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü 
Tarafından denetlenmektedir. Bu ürünler Sağlık Bakanlığı mevzuatından çıkartılmıştır. Söz konusu ürünlerle ilgili gümrük ve ticaret bakanlığına bildirim yapılmış olması ve belgelendirilmiş olması gerekir. Gördüğünüz uygunsuz durumlarla ilgili şikayetlerinizi aşağıdaki irtibat numaralarından ya da ilinizdeki il ticaret müdürlüğündeki piyasa gözetim ve denetim biriminden yapabilirsiniz. 
Tel: 0312. 201.78.45, Fax: 0312.201.66.63 (Tüketicinin Korunması Ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü) 
Havuzda kullanılan klor (56/90/sıvı/kalsiyum hipoklorid dahil), yosun önleyici gibi tüm dezenfektan ürünler (biyosidal sınıfına giren tüm kimyasallar) Sağlık Bakanlığı il halk sağlığı müdürlüğü tarafından denetimi yapılmaktadır. Bu ürünlerin biyosidal ruhsatlarının olması gerekmektedir. Ruhsatlar sağlık bakanlığının kendisi tarafından verilir. Gördüğünüz uygunsuz durumlarla ilgili şikayetlerinizi aşağıdaki irtibat numaralarından ya da ilinizdeki halk sağlığı kurumundan yapabilirsiniz. 
Tel: 0 312. 565 50 00 (Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı) 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.