HAVUZUNUZUN KLORUNU KENDİNİZ ÜRETİN!

12-06-2019 00:34
HAVUZUNUZUN KLORUNU KENDİNİZ ÜRETİN!

Bu hijyeni sağlamak için başlıca dezenfeksiyon maddesi olarak klor kullanılır. Bu güne kadar gerek uygulamasında gerek depolama işleminde klor türevi ürünlerin zahmetli ve güvenlik tedbirlerine riayet edilmemesi halinde kişisel sağlığı tehlikeye sokacak klor gazı ve uygulama işlemindeki cilt temasları gibi faktörlerin kullanıcılara yüksek zarar vermesi, gelişen teknoloji ürünü tuz elektroliz sistemi sayesinde, yerinde ve gereği kadar üretim yapılarak ortadan kalkacak, rahat, huzurlu, keyifli ortamlarının sürekliliği sağlayarak en önemlisi kişisel sağlık tehlikesi minimuma inecektir.Ve artık havuzunuzda dezenfeksiyonu sağlamak için, pahalı ve endüstriyel olarak üretilmiş olan klor türevlerini satın almak, taşımak, depolamak, ölçekleyerek dozajlama ünitelerine boşaltmak gibi sıkıntılardan kurtulabilirsiniz!

Uzun yıllar sonunda yapılan çalışmalar ile gelişen teknolojisiz yüzme havuzu kullanıcılarını ve biz havuz firmalarını kloru uygulama yerinde, evinizde doğal, taze ve gereği kadar üretmenizi sağlayacak tuz jeneratörü sistemini ortaya çıkartmıştır.

Peki nedir bu tuz klor jeneratörü? Çalışma prensibi nedir? Sağlayacağı faydalar nedir?

Tuz klor jeneratörü kısaca tuzlu su ile klorlama yöntemidir. Kabaca, havuza, deniz suyunun 8-9 katı azlığında tuz eklenerek elektroliz yöntemi ile tuzdan klor elde edilir. Şöyle ki; Havuz Suyuna 6gr/lt olacak şekilde doğal tuz katılır. Havuz sirkülasyon pompası tarafından basınçlandırılarak filtre sisteminizden geçirilen havuz suyu, filtreden çıktıktan sonra, jeneratör sisteminin elektrot hücresinden de geçişe zorlanır. Tuzlu su, hücre içerisinden geçerken, hazne içerisinde gerçekleşen elektroliz işlemi sonucu hipokloröz asit oluşur. Hipokloröz asit, sıvı, granül veya tablet olsun, herhangi bir klor türevinin havuza tarafınızca eklendiği anda dönüştüğü klor türevidir. Bu şekilde işlemden geçirilen su, havuza döndüğünde, "yeni oluşturulmuş olan klor", yosun, bakteri ve diğer mikroorganizmaların oluşumunu engelleyerek, güvenli, hijyenik bir yüzme ortamı oluşturacaktır. Güneş ışını ve sıcaklıkla klor elimine olurken sistem devamlı çalışarak bu eksiği giderir...Böylece granül KLOR kullanımında stabilizan olanSİYANÜRİK ASİTartık havuzunuzda olmayacaktır. Elektrolizin gerçekleştiği hücrelerde titanyum plakalar kullanılmaktadır.

Kimyasal döngüsü;

2NaCl + 2 H 2 O → 2 NaOH + H 2 + O 2 yaniTUZ + SU → SODYUM HİDROKSİT + HİDROJEN + OKSİJEN

Cl 2 + H 2 O→ HOCl + HCl yani KLOR+ SU → HİPOKLORÖZ + HİDROKLORİK ASİT

2 HOCl→ 2HCl + O 2 yani HİPOKLORÖZ → HİDROKLORİK ASİT + OKSİJEN

NaOH + HCl → NaCl + H 2 O yani SODYUM HİDROKSİT + HİDROKLORİK ASİT → TUZ + SU

Yukarıda da görüldüğü gibi tuz ve suyun, titanyum plakalı hücrede verdiği tepkime ile sodyum hidroksit ve hidrojen ve oksijen oluşmaktadır. Serbest klorün su ile tepkimesi ile de dezenfektan dediğimiz hipokloröz ve ph düşürmeye yarayan hidroklorik asit oluşmaktadır. Yine hipoklorözün parçalanması ile de hidroklorik asit oluşmaktadır. Ve ilk basamakta oluşan sodyum hidroksit ile hidroklorik asit tekrar tuz meydana getirir. Bu durumda hem dezenfekte edebilmek adına doğal bir klor oluşurken hem de pH düşürmek için kullanacak Minus kimyasalı kullanımı, oluşan hidroklorik asit ile 3’te 1 oranına indirgenmektedir.

FAYDALARI;

  • EKONOMİKTİR

Klor maliyetini en aza düşürmekle beraber yardımcı kimyasallardan olan pH düşürücü kullanımını 3’te 1 oranına indirger. Yosun önleyici kullanmaya gerek duyulmaz. Haftada bir kez FLOC kullanılımı devam eder.

KIŞLIK HAVUZ BAKIMI çok kolaydır. Neredeyse hiç bir şey yapmaya gerek kalmaz.

Tuz iyonlaştığı için hiç kaybolmaz. İyonlar tekrar sistemde birleşir ve tuz olur yani yok olmaz.

  • GÜVENİLİRDİR

Çevreci bir bakış açısına sahip yaklaşıldığında, mevcut tehlike yaratan kimyasallardan tasarruf sağlamaktadır. Kimyasal ve benzeri malzemeleri stok yapma ihtiyacı yoktur(depolama). Klorun veya kimyasalın taşınması veya tehlike yaratabilecek bir durum yaratması mümkün değildir.

Doğal Etki ...Tuz doğal bir dezenfektandır. Varlığı bile bakteri üretimini zorlaştırır.

Doğrudan SERBEST KLOR ürettiğinden toksit maddeler ve kloraminlerin oluşumu engellenir... Bu sebeple EKOLOJİKTİR.

  • SAĞLIKLIDIR

Bünyesinde siyanürik asit bulundurmayan zararsız klor üretir. Çok doğal ve hafif bir antiseptik olan tuz diğer kimyasallara göre çok daha sağlıklıdır. Gözde yanmaya maruz kalınmaz cilt tahrişini engeller. Havuzda ki yoğun ve rahatsız edici kimyasal kokusu ve tat ortadan kalkar.

Tuzdaki iyot cilt sağlığı için çok yararlıdır.

  • OTOMATİKTİR

Tek yapmanız gereken donanımı çalıştırıp klor üretimini ayarlamaktır. İsteğinize bağlı ORP kontrollü olarak çalıştırılabilir. Havuz başında fazladan zaman harcamaya gerek kalmaz.

  • ASGARİ BAKIM

Sadece elektrotlar rutin olarak temizlenmelidir. Plaka 4–8 yıl ömre sahiptir.

Zekiye Bayındır-Kimya Mühendisi

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.